top of page
Elektronika plastika

Naše stranke in dejavnosti

Preberite, kako smo pomagali

Proizvodnja elektronike in plastike

Proizvodnja strojev in kovin

Strokovne in finančne storitve

Software in IT storitve

Druge panoge

Proizvodnja elektronike in plastike

atech-logo.png

"Prodajno se nismo počutili dovolj močne. Zdaj se je ekipa formirala in osamosvojila, čutimo že samozavest, ampak je pot pred nami še dolga. In tu računamo na Atol."

  -- Massimo Makovac, direktor, Atech elektronika d.o.o.

Več ...

tem-logo.png

"PRODUS metoda in orodja nam omogočajo, da smo boljši do naših kupcev; bolj kot, da samo prodamo, želimo vedeti kaj naši kupci želijo, rabijo in pričakujejo od jutri; tukaj gre zahvala Atolu, ki nas vidi v taki edinstveni luči." 

  -- Andrej Bajuk, direktor, TEM Čatež d.d.

 

Več ...

tipro_keyboards_logo_edited.png

V Tipru se niso mogli več v zadostni meri posvečati strateškemu razvoju podjetja in tako na tržišče že nekaj časa niso lansirali dovolj novih produktov, kar je začelo ogrožati njihovo vodilno pozicijo na svetovnem trgu. Posledično je bil ogrožen tudi nadaljnji razvoj podjetja.
"Moji prodajniki so morali razviti njihov prodajni pristop, da bi lahko prodajali nove generacije izdelkov." 

  -- Milan Čelan, direktor, Tipro d.o.o.

Več ...

smt-logo_0.png

"Ko ste na začetku trdili, da se proces prodaje lahko upravlja tako kot proizvodni ali logistični, vam, iskreno, nisem verjel. Ni se mi zdelo mogoče. Sedaj vidim, da je to res in to nam je omogočil Atol."
  -- Andrej Novak, direktor, SMT d.o.o.

Več ...

makop-logo_edited.png

Podjetje se je našlo pred izzivom kako v naslednjih dvanajstih mesecih vzpostaviti aktivno prodajo in pridobiti za več kot milijon in pol Evrov novih poslov v zahodni Evropi. Bali so se, da kapacitete ne bodo zapolnjene. Z novimi posli bi lahko zapolnili kapacitete in si zagotovili večjo varnost ter rast.

Več ...

Akripol_logo.jpg

Podjetje Akripol se je soočalo z izzivom pridobivanja novih partnerjev na tujih trgih. Zaznali so namreč številne priložnosti na tujih trgih, od koder so dobivali povpraševanja, vendar je potencial ostajal večkrat neizkoriščen. Tega so se morali lotiti, saj so jim nekateri ključni programi stagnirali, kar bi lahko kljub potencialu na daljši rok povzročilo tudi njihovo ukinjanje.

Več ...

Proizvodnja strojev in kovin

Stroji/kovine
gabrijel_aluminium_logo_edited.png

"Celoten projekt je bil izveden zelo profesionalno. Prodajna orodja mi pomagajo pri razumevanju kupca. V vsakem trenutku prodaje vem, kje sem in kaj moram še doseči."

  -- Andrej Gabrijel, direktor in lastnik, Gabriel Aluminium d.o.o.

Več ...

ferrocrtalic-logo_edited.png

S prodorom na tuje trge se je obseg in kompleksnost prodajnih aktivnosti in informacij povezanih s temi aktivnostmi močno povečal. Količina aktivnosti, ki so potrebne za podporo prodaji je zaradi hitre rasti podjetja prerastla ustaljene načine dela malega podjetja brez informacijskega orodja za obvladovanje stikov s potencialnimi kupci in obstoječimi strankami.

Več ...

brinox_logo_edited.png

"Imeli smo že zelo znano svetovalno podjetje pri nas, pa je Atolov pristop nekaj povsem drugega, s pravo vrednostjo." 

  -- Igor Berce, direktor in lastnik, Brinox d.o.o.

Več ...

kota_logo_edited.png

"Najbolj mi je bilo všeč, ker so imeli svetovalci iz Atola izkušnje iz podobnih situacij, kot smo jih imeli mi. Imeli so posluh za nas in nam dali dobre strokovne nasvete, s katerimi smo povečali uspešnost rešitve."  

  -- Miha Grešak, direktor, Kota d.o.o.

Več ...

kota_logo_edited.png

"V celi firmi smo začeli drugače razmišljati, začeli smo se pogovarjati o izzivih naših kupcev, odločevalcih in verjetnostih poslov.  Prodajo kontroliramo."  

  -- Gregor Žerovnik, direktor prodaje, Iskra Mehanizmi d.o.o.

Več ...

Strokovne in finančne storitve

Strokovne in finančne storitve
sid-pkz-logo_0_edited.png

ATOL je razvil avtomatsko naročanje in prenos bonitetnih informacij s strani domačih in tujih bonitetnih virov ter avtomatsko shranjevanje bonitetnih informacij v podatkovne baze PKZ.

Več ...

gorenjska_banka_gbkr_logo_edited.png

Obstoječi način pridobivanja poslov ni omogočal doseganja zastavljenih prodajnih ciljev in posledično ogrožal izvajanje ključnih ukrepov in doseganje roka poslovnega prestrukturiranja.

"Naš skupni projekt je korenito spremenil odnos in pristop svetovalcev k trženju." 

  -- Mojca Peternelj, direktorica sektorja poslovanja s podjetji, Gorenjska banka d.d.

Več ...

baker-tilly-logo.png

“Zagnali ste proces razvoja prodajnega motorja, ki nas je pripeljal do povsem drugačnega načina razmišljanja.”
  -- Nicholas Fielding, direktor in lastnik, Baker Tilly Poland, Sp. z o.o.

Več ...

mau_workforce_solutions_logo.png

"Ves čas trajanja partnerstva je Atol kazal odlične spretnosti iskanja kandidatov, pozornost do detajlov, osredotočenost na posebne zahteve in sposobnost ocene zmožnosti kulturnega prileganja potencialnih kandidatov. Cenimo njihovo strokovnost, odzivnost, zmožnost prilagajanja kot tudi proaktivno in ciljno usmerjen pristop za iskanje kandidatov.”
  -- Jennifer Clements, višji specialist za zaposlovanje, MAU Workforce Solutions

Več ...

ozog_tomczykowski_logo.png

The firm needed to develop the advisory element of their professionals to the level of partners that were winning most important clients until then. The process of systematic understanding of business needs of clients has been introduced in order to provide higher-added-value solutions to them, resulting in better win-ratios and overall result.

Software in IT storitve

SoftIT storitve
kopa_logo.png

KOPA je eno vodilnih podjetij pri uvajanju celovitih rešitev informacijskih sistemov v vodilna slovenska proizvodna podjetja, kot tudi za podjetja v Srbiji, Bolgariji, BiH, na Hrvaškem in v Črni gori. Njihove rešitve informacijskih sistemov uporabnikom zagotovijo primerjalno prednost pred konkurenco

Več ...

it_omega_logo.png

Večina rešitev, ki jih Atol razvija s svojimi strankami, v prvem koraku zajema vzpostavitev ustrezne strukture za strankino prodajno ekipo ali celotno organizacijo, tako da se ekipa lahko izboljša. Ponavadi je to del sistema, kot so prodajni proces in prodajna orodja. 

crm_idol_logo.png

"Atolova edinstvena prednost se je pokazala v kombinaciji produkta in storitve kot celote - poznavanje ne le kako konfigurirati in prilagoditi rešitev, temveč tudi znanje o tem, kako enostavno vzdrževati CRM sistem in voditi poslovne spremembe v organizaciji."

CRM Idol 2012 Review

Več ...

Druge panoge

Druge panoge
melamin_logo.png

Avtomatizacija proizvodnje

"Začeli smo se zavedati, da prodajamo rešitve, in da je zelo pomembno razumevanje kupčeve situacije in tudi organizacije, če želimo dobiti posle; vsa leta nam je manjkalo, da nismo vedeli koliko je prodajni tim dejansko aktiven in kakšna je kvaliteta poslov v lijaku" 

  -- Peter Kosin, glavni direktor, Inea d.o.o.

Več ...

melamin_logo.png

Melaminska kemija

"Projekt in delo s svetovalci iz podjetja Atol bi ocenil kot odlično. Rešitev je bila narejena v smeri, ki smo jo želeli, funkcionalnost je bila odlična, včasih boljša, kot smo pričakovali. V času najbolj intenzivnega sodelovanja smo bili stalno na vezi. Imeli so posluh za nas." 

  -- Damjan Murn, direktor PE Kemična ind., Melamin d.d.

Več ...

lindstrom_logo.png

Tekstilne storitve

"Projekt vidim kot uspešen, saj se je zgodila večja sprememba, kot sem pričakoval. V primerjavi z ostalimi regijami ocenjujem, da naši prodajniki z novimi pristopi ne vidijo več le produktov in storitev, temveč celovite rešitve na segmentih predpražnikov in delovnih oblačil." 

  -- Gregor Šilec, direktor, Lindstrom d.o.o.

Več ...

linde_group_logo.png

Industrijski plini

Vodstvo podjetja Linde je imelo težave pri doseganju trajnostne poslovne rasti v vedno težjih konkurenčnih pogojih.

Atol je implementiral celovito rešitev, usmerjeno v rezultate, ki je obsegala vrsto vodenih delavnic in svetovalnih srečanj za izboljšanje prodajnih tehnik.

Več ...

office_1_superstore_logo.png

Pisarniške potrebščine

Pri vstopu na slovensko tržišče so imeli v podjetju O1S d.o.o. težave z zagonom prodaje podjetjem (B2B), ki je ključen faktor uspeha franšize - konkurenca je bila v segmentu močno zasidrana. 

Več ...

bottom of page